Bycharm & Landskap

SöldenÖtztal

Sölden presenterar stolt dess tre plattformar med spektakulära 360 graders med utsikt från toppar på över 3000m, riktigt fint måste man säga! Men lägre ner blir saker mindre spektakulära. Bycharm är inte inte Söldens styrka, trots sina traditionella tyrolska byggnader, en vacker kyrka i staden är Sölden ingen magisk charmör.
Det finns ett brett utbud av butiker och barer, men atmosfären är ”lantig” (framträdande annonser för strippklubbar hjälper inte), och dessa finns längs huvudvägen som löper genom dalen till Sölden. Mer vad som är mer allvarligt är den centrala delen som är hårt trafikerat. Platsen lockar en livlig publik, och festen kan spilla ut på gatorna. På andra sidan floden finns ett lugnare område med  främst hotell och pensionat. Väljer du att bo i Hochsölden erbjuder stället pittoresk bilfri isolering uppe på berget. Det finns liftar i vardera änden av Sölden.
Det är en relativt avlång by där gondolerna till skidområdet är nästan en mil från varandra. Man kan ta en promenad till liftarna, eller en tur med gratis busarna.

Bra i Sölden
Snösäkert, med tillgång till två glaciärer
Ganska omfattande nätverk av pister lämpar sig förde vanliga och mer äventyrliga åkare
Imponerande lyftsystem
Brett utbud av restauranger för sin storlek
Mycket livlig afterski / nattliv

Mindre bra i Sölden
Byn ligger längs en väg med genomfartstrafik
Du kan behöva en buss till liftarna
Majoriteten av åkningen finns över trädlinjen på kalfjället
Vissa pratar inte engelska
Stadens centrum kan bli hektiskt