Introduktion till Sölden

sölden-by-charmEn av Österrikes snösäkra glaciär skidområden är Sölden en traditionell gemenskap som har förvandlats till en av de mest framgångsrika orter i Alperna under de senaste kvartsseklet.
En viktig orsak till denna framgång hänger på närheten till två åkbara glaciärer, vilket gör det möjligt att öppna så tidigt som i oktober. Världens media anlände snart efter detta för att visa norra halvklotet första VM tävlingarna för säsongen, där man understryker Sölden globala betydelse och poängterar vikten av anläggningens snösäkra backar.
För att stödja denna attraktiva terräng, har Sölden också satsat stort på ultra-moderna, snabba och bekväma hissar. Byn har tack och lov lyckats behålla ett traditionellt tyrolskt utseende trots sin tillväxt till från en alpby till en populär turistort. Sölden har också byggt upp ett rykte för sitt livliga nattliv, vilket är fallet eller ovanligt med många österrikiska skidorter. Festen kommer igång på centralt belägna lokaler under eftermiddagen och slutar inte förrän följande morgon

Sölden är en avlång by i dalen Ötz som leder upp till Obergurgl. Gondoler från motsatta ändar av staden gå upp till toppen av Gaislachkogl och Giggij med butiker, restauranger och hotell emellan. En väg slingrar sig ovanför staden genom olika byar upp till Hochsölden – en grupp 4-stjärniga hotell och lite annat smått o gott.
När du köper ett 6 dagars liftkort kan du välja att betala 10 euro extra för en dag i närliggande Obergurgl (transport ingår i liftkortet). Du kan också ta bussar nere i dalen till Längenfeld där det finns ett stort termisk spa. Med en bil kan du göra utflykter till St Anton eller Obergurgl.

Skidbackar
Nybörjarpister: 69
Medelsvåra pister: 51
Svåra pister: 28
Totalt: 148
Skidliftar
Stolar: 16
Drags: 9
Gondol linbanor: 8
Totalt liftar: 33
Snöparker: 1
Sölden
Toppen: 3250 möh
Byn: 1377 möh